5 причин,чому варто займатися хобі

Сучасній жінці ніколи займатися дурницями: на ній лежить велика відповідальність перед колегами, керівництвом, родиною. Але ж хобі - це не просто порожня трата часу, а дуже корисне, а часом і вигідне заняття. Чому ж кожній жінці необхідно мати хобі? 

Причина 1. Релаксація. Вірите чи ні, але вчені вже довели: справжній відпочинок полягає в зміні виду діяльності. І якщо вам здається, що найкращий спосіб розслабитися після важкого дня - це лягти на диван перед телевізором, то ви помиляєтеся. Результатом подібного релаксу може стати головний біль і ще більша втома. 
А ось якщо ввечері ви займетеся доглядом за своїми рослинами, станете навчати собаку або малювати картини - то зможете по-справжньому звільнити свій мозок від накопиченого в ньому сміття. 

Причина 2. Креативність. Майже будь-яке хобі сприяє розвитку творчих здібностей. Адже ви вкладаєте в нього душу! А креативність - це якість, яка необхідна представникам всіх професій. Принаймні, для того щоб творчо пояснити причину свого запізнення на роботу. 

Причина 3. Навчання. У багатьох дорослих людей є одна серйозна проблема - вони перестають вчитися. Особливо якщо у своїй професії ви досягли справжніх висот, і тепер навчаються у вас. Але ж переставати навчатися - дуже небезпечно. Так ви ризикуєте втратити гнучкість мислення і стати снобом. 
Хобі - відмінні ліки від цієї хвороби. Яким би воно не було, вам обов'язково знадобиться постійно шукати свіжу інформацію: про те, як доглядати за новою рослиною, про невідомі вам техніки розпису по склу, про нові схеми для в'язання і т.п. 

Причина 4. Нові знайомства. Рідкісне хобі не супроводжується новими зустрічами. Якщо ви захоплюєтеся фотографією, то періодично будете шукати нових моделей або відвідувати нові місця. Якщо ви собаківник - то на прогулянках будете знайомитися з колегами по хобі. Навіть якщо ви просто вишиваєте вечорами, то через деякий час, швидше за все, зайдете в Інтернет - на тематичні форуми. І познайомитеся там з однодумцями. 
У результаті ви розширюєте коло знайомств, у вас з'являються нові друзі, з якими можна чудово провести час. 

Причина 5. Гроші. Багато хобі можуть стати відмінним способом для додаткового заробітку. Причому цей заробіток буде вам в радість. Можна вирощувати рідкісні рослини і продавати їх, можна в'язати на замовлення, можна робити прикраси чи розписувати посуд ... Варіантів - безліч, потрібно тільки вибрати той, що буде вам до смаку.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)