Дружба в сім'ї - запорука вічної любові


Стосунки в сім'ї засновані на любові - ця істина не викликає сумнівів. Я б додала: велике значення має дружба. Любов і дружба - близькі родичі, майже близнюки, та все ж у кожної з них є свої особливості і сильні сторони. Вони чудово доповнюють один одного, створюючи міцний сімейний союз. Виховання в сім'ї дружби - непросте завдання, але, впоравшись з ним, ви завжди можете розраховувати на взаєморозуміння і гармонію. 



Мій чоловік - мій найкращий друг 

Є речі, які може дати тільки улюблений чоловік. На його плечі так приємно засинати, тільки в його обіймах можна відчути себе коханою. Всі ці прояви стосунків не можна отримати від подруги. Зате з подругою можна попліткувати, можна сидіти поруч на дивані, жувати чіпси і дивитися якусь чергову комедію, не думаючи про те, що смієшся ти занадто голосно, і що макіяж втратив свій первинний вигляд три години тому. 
Чоловік, з яким можна пристрасно обніматися і в той же час бути самою собою - це і є чоловік-друг. Перед ним не страшно показатися смішною або слабкою. Тому що він все зрозуміє. Деякі психологи взагалі вважають, що це - ідеальний тип відносин. І одна зі стадій їх розвитку. Романтика з часом сходить нанівець, їй на зміну приходить гармонія звичок, здатність зрозуміти один одного з півслова. А це вже - справжнісінька дружба. 
У дружби є ще одна перевага. Вона дозволяє чоловікові і жінці час від часу дивитися один на одного з боку, коли погляд не затуманений еротичною прихильністю. Чоловік-друг скаже вам правду в тих ситуаціях, коли просто любий промовчить, побоявшись образити. Дружба тверезіша за любові, і в цьому її велика сила. 
Відсутність дружніх стосунків із чоловіком, союз, побудований на пристрасті чи формальних зобов'язаннях, у багатьох ситуаціях створює відчуття недостатньої емоційної теплоти. Але, коли відносини будуються на дружбі, важливо не впасти в іншу крайність і не забути, що чоловік - це, перш за все, чоловік. І, якщо друг подивився б крізь пальці на зовнішню неохайність чи напади роздратування на порожньому місці, то випробовувати такими речами чоловіка необачно. З дружби слід витягти все хороше, що вона може дати, і зробити її помічницею любові. 


Дружба між дітьми 

В ідеалі діти, які виросли під одним дахом і виховані одними батьками, повинні жити в дружбі і взаєморозумінні і підтримувати один одного в будь-яких життєвих ситуаціях. На практиці так буває не завжди. Діти можуть не знаходити спільної мови через різницю в характерах, іноді старші відчувають ревнощі до молодших дітей, якими більше опікуються; буває, що син ревнує до доньки, тому що з боку батьків вона отримує більше турботи. 
Сприяючи тому, щоб ваші діти стали друзями, ви допомагаєте собі.Уявіть: старший брат завжди зможе підтримати молодшого, дати йому розумну пораду. Адже діти не все розповідають батькам. Є речі, про які дитина набагато охочіше повідає братику або сестричці, якщо буде впевнений у щирій вірній дружбі. 
Дружбу доведеться виховувати з раннього дитинства. Не бійтеся довірити семирічній дитині турботу про трирічну сестричку. Навпаки, заохочуйте спільну гру з іграшками. Допоможіть старшій дитині відчути себе сильною, дорослою і відповідальною. Намагайтеся якомога частіше доносити до дітей думку, що вони - найближчі люди на світі. Зведіть до мінімуму приводи для ревнощів. Нехай у Даші ляльки будуть завжди такими ж ошатними, як у Наталки, хай цукерок завжди буде достатньо для двох (трьох, чотирьох ...). Якщо дитина відмовляється носити речі старшого братика, не наполягайте. Малюк - нехай підростаюча, але особистість, і він має повне право на власні речі. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)