Публікації

Показано дописи з лютого 10, 2011

Котлета Київська

Зображення
Інгредієнти: Сухарі панірувальні 100 г, батон 100 г, куряче філе 1 шт, вершкове масло 50 г, яйце 1 шт., сіль, чорний перець мелений, петрушка, кріп. Приготування: Отже, помийте філе і відокремте меншу його частину. Трохи відбийте філе. Посоліть і поперчіть. Покладіть на нього охолоджений шматочок вершкового масла з дрібно нарізаною петрушкою і кропом. Щільно загорніть краї філе так, щоб сформувалася котлетка. Збийте яйце. Обваляйте котлету спочатку в борошні, потім у збитому яйці і панірувальних сухарях. Якщо хочете зробити страву більш хрусткою, верхній шар котлети можна покрити паніровкою з приготовлених білих сухариків. Для цього потрібно нарізати скибку батона на маленькі кубики, підсушити в духовці й подрібнити. Обсмажте котлету у фритюрі близько 5 хвилин. За необхідності можна довести до готовності в духовій шафі при температурі 180°С протягом 5–7 хвилин. Смачного!

Млинці з яблуками

Зображення
Інгредієнти: Печені яблука, пшеничне борошно - один стакан, цукор - 3 ст. ложки, дріжджі пресовані - 10 г, олія рослинна - 1/2 стакана, мед - 5 ст. ложок, сіль. Приготування: Випечіть яблука і протріть через сито. В отримане пюре додайте борошно, дріжджі, цукор, сіль, 2 ст. ложки олії. Замісіть тісто і поставте в тепле місце. Коли тісто підніметься, випікайте оладки на розігрітій олій. Подавайте оладки до чаю. СМАЧНОГО!

Борщ по - волинськи

Зображення
Інгредієнти:  кістки свинячі 100 гр., грудинка теляча 80 гр. , сердельки свинячі 20 гр., буряк 80 гр. , картопля 1-2 шт., морква 1/3 шт. , корінь петрушки 10 гр., цибуля 1/3 шт., томатна паста 1 ст. л., сало свиняче - 10 гр., борошно 1/2 ч. Приготування: Кістки свинячі варимо разом з телячою грудинкою. Цибулю, моркву та петрушку нарізаємо соломкою і пасеруємо на свинячому салі 10...12 хв. Додаємо томатну пасту и пасеруємо ще 10...12 хв. Буряк варимо, не знімаючи шкірки, як тільки звариться очищаємо і нарізаємо соломкою. В бульйон додаємо нарізану дольками картоплю, доводимо до кипіння. Після цього додаємо буряк, пасеровані коріння, муку і цибулю, чорний мелений перець, лавровий лист і варимо ще 10...12 хв. Подавати, заправивши борщ сметаною і притрусивши зеленю. СМАЧНОГО!

Кабачки фаршировані

Зображення
Інгредієнти: 4 невеликі кабачки, 300 г шампіньйонів, 1 скл відвареного рису, 2 цибулини, 3-4 ст. л. вершкового масла, 150 г сметани, 100 г твердого сиру, сіль, перець, зелень. Приготування:  Кабачки розріжте навпіл, з кожної половини вийміть насіння і частину м’якоті, залишаючи стінки товщиною 0,5 см. Гриби почистіть і поріжте шматочками. Цибулю поріжте кубиками і обсмажте в олії, додайте шампіньйони і смажте до готовності, охолодіть, додайте відварений рис, посоліть, поперчіть і старанно перемішайте. Половинки кабачків наповніть начинкою і викладіть у форму для запікання. Запікайте протягом 15 хвилин при 180 градусах, після чого вийміть форму, фарш в кожному кабачку полийте сметаною, посипте тертим твердим сиром і запікайте до рум’яної шкірочки. Подавайте притрусивши зеленню.

Картопля з мясом по - волинськи

Зображення
Інгредієнти: На 6 горшочків: 12 картоплин середнього розміру, 6 невеликих баклажанів, 2 цибулини, 4 помідора без шкірки,1 морквина, 1 скл сметани, 1 ст.л. борошна, 1,2 кг телятини, 0,5 л холодної води, рослинна олія. Приготування: Телятину і картоплю порізати кубиками зі стороною 3 см, м'ясо обсмажити в олії на сильному вогні до появи хрусткої шкірочки. Баклажани розрізати повздовж пластинами товщиною 0,5-1 см, залити холодною водою, додати 1 ст. л. солі і залишити, щоб вийшла гіркота. Через 20 хв баклажани промити, обсушити і обсмажити в олії до золотистого кольору. Цибулю порізати кубиками, моркву - крупною соломкою, помідори натерти на тертці. Цибулю обсмажити в олії до прозорості, додати борошно і смажити ще протягом хвилини, неперервно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки, додати сметану, пюре з помідорів і влити воду, довести соус до кипіння, посолити, поперчити. На дно горщиків викласти м'ясо, далі - картоплю з морквою. Пластини баклажан згорнути у вигляді рулетиків

Як правильно чистити свіжий ананас

Зображення
Здавалося б, що може бути простіше - просто брати і їсти. Але гурмани ніколи не були б настільки відомі, якщо б не придумували різні способи ускладнити життя простим споживачам. Це звісно жарт, кожен продукт має власні способи поїдання. Головне при цьому домогтися максимального отримання задоволення від процесу і від самого продукту. Для цього все треба робити правильно. Для початку необхідно відокремити верхівку з жорсткими листям і нижню частину плоду.  Потім розділіть ананас на половинки, по центру ви побачите серцевину, вона несмачна і жорстка, її необхідно видалити.  Для цього ви ділите половинки ще навпіл і вирізаєте серцевину. В принципі ви можете вирізати серцевину і в кожній часточці окремо, але це не дуже зручно.  Кінцевою процедурою приготування до споживання є відділення зовнішньої частини - шкірочки.  Розріжте ананас навпіл Розділіть 2 половинки ще на 2 частини для зручності можете ще раз розділити на четвертики відокремте внутрішню, жилаву частинку відріжте