Тварини на англійській мові

Наскільки відомо, людина належить до класу тварин (animals), а вид людини (human species) є найчисленнішим і могутнім у світі. Однак не одна людина існує на цій землі. Нас оточують тварини, птахи (birds), риби (fish), комахи (insects). Ще в давні часи люди почали приручати певні види тварин. Таким чином, зараз ми маємо домашніх тварин (domestic animals) і домашніх улюбленців (pets). Тварини оточують нас всюди, а, значить, інформація про них займає не останню роль у мовному матеріалі. У процесі вивчення англійської мови ми неодмінно виділяємо кілька годин на засвоєння уроків про тварин. Знання тварин на англійській мові не тільки насичує вашу мову новою лексикою, але і забарвлює її за допомогою численних ідіоматичних виразів, що містять слова з тваринного світу.
Домашні тварини на англійській мові
По-перше, слід вказати, що в англійській мові існує два слова для визначення домашньої тварини. Це pet і domestic animal. Перше передбачає домашнього вихованця, улюбленця. Найпоширенішими братами нашими меншими є кішки (cats), собаки (dogs), хом'яки (hamsters), морські свинки (quinea pigs). Дуже часто заводять акваріумних рибок (aquarium fish) і папуг (parrots). А друге слово - domestic animal – означає домашню тварину в більш загальному сенсі, тобто тварина, яка піддається розведенню в домашніх умовах, свійська тварина. Наприклад, сільські жителі в господарстві можуть мати свиней (pigs), корів (cows), биків (bulls), овець (sheep), кроликів (rabbits), коней (horses) і кіз (goats). Також не можна забувати про таких птахів, як кури (hens), гуси (goose - geese), індики (turkeys) і качки (ducks). До речі, потомство цих тварин, домашніх улюбленців і птахів буде мати іншу назву:
поросятко - piglet
щеня - puppy
теля - calf
курча - chick / chicken
ягня - lamb
каченя - duckling
козеня - kid
індичатко - turkey chic
кошеня - kitten
гусеня - gosling
До речі, слово pig - свиня, дуже часто використовується в ідіоматичних виразах англійської мови. Наприклад: greedy pig - про жадібну людину; a pig in a poke - кіт у мішку (щось невідомоме). 
Дикі тварини на англійській мові (мешканці зоопарку)
Є тварини, які населяють кілька країн, а є особини, які проживають лише в одній певній країні. Щоб не ділити всіх тварин на англійській мові (включаючи диких - wild animals) на тих, які живуть в пустелях, горах, преріях, лісах, на болотах і т.д., ми згадаємо лише тих, яких можна зустріти в зоопарку (zoo). Жителями африканських країн є лев (lion), тигр (tiger), леопард (leopard), слон (elephant), носоріг (rhinoceros), гіпопотам (hippopotamus), буйвол (buffalo), зебра (zebra), верблюд (camel), жираф (giraffe). Тропічні ліси і води населені коалами (koala bears), мавпами (monkeys), кенгуру (kangaroos), зміями (snakes), крокодилами (crocodiles / alligators), черепахами (tortoises / turtles). У тайзі можна зустріти лисицю (fox) і вовка (wolf), ведмедя (bear), оленя (deer) і лося (elk).
Лапи і хвости
Тварини мають лапи (paws) і хвости (tails). Деякі можуть похвалитися вусами (whiskers) або гривою (mane), а інші відрізняються наявністю бивнів (tusks) і хобота (trunk). Але ріг носорога (horn) і гіллясті роги (antlers) оленя поза конкуренцією! Кенгуру мають сумку (pouch), а верблюд горб (hump)! Згадаємо також кігті (claws) і копита (hooves). І вже так вийшло, що шкура деяких плямиста (spotted), а інших - смугаста (stripes)!
Це лише маленький перелік тварин на англійській мові. Багато згаданих тварин знаходяться на межі зникнення (endangered species). Багато знаходяться під охороною (protected species). Не слід забувати, що благополучне співіснування на цій планеті можливе лише в тому випадку, якщо ми будемо дбати про її флору і фауну!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)