Бабусине виховання


Часто у батьків і бабусь абсолютно різні погляди на виховання дітей. Для того, щоб у вас не виникло сварок, постарайтеся знайти компроміс.
Дуже важливо, щоб і батьки, і бабуся виховували дитину в однаковому руслі. В іншому випадку у неї виникне відчуття дезорієнтації, і вона буде змушена зайняти чиюсь сторону, а когось буде ігнорувати. Постарайтеся зробити так, щоб цього не сталося.
Ладушки-ладусі!
Чому всі діти так люблять їздити в гості до бабусі? Тому що там їм дозволяють їсти багато солодкого, бігати, стрибати, пустувати, не змушують лягати спати «відразу після вечірнього мультфільму»... Дуже багато бабусь схильні балувати своїх онуків - в основному через те, що рідко бачать їх. Але саме тому діти дуже примхливі з батьками: якщо бабуся дозволяє, значить можна! Постарайтеся пояснити своїй мамі або свекрусі, що вона робить "ведмежу" послугу. Домовтеся, що в гостях дитина буде лягати в той же час, що і вдома. Що стосується солодкого, заздалегідь підготуйте пакет із солодощами і попросіть, щоб дитина не їла більше, ніж ця порція.
Вселенська турбота
Ми і наші батьки росли в зовсім різний час, тому у нас відрізняються погляди на життя. Важкий післявоєнний час, відзначений голодом і дефіцитом всього, залишив свій відбиток на поколінні сучасних бабусь. Вони вважають обов'язковим укутувати малюків, так що б й обличчя не було видно («А раптом замерзне?»), і загодовувати («А раптом потім не буде що їсти?»).
Постарайтеся пояснити гіпертурботливим бабусям, що в наш час вже немає нестачі в якісному теплому одязі, що можна не кутати дитину в сильний мороз, і що малюк повноцінно їсть тричі на день, так що не потрібно його «відгодовувати».
Казки на ніч
У сучасній робочій метушні, ми часто забуваємо про те, що діти потребують наших порад. Бабусі здатні передати свою життєву мудрість підростаючому поколінню, віру в добро. Тому дуже важливо, щоб діти регулярно спілкувалися з бабусями. Хоча б раз на тиждень.
Поради психологів
Психологи вважають, що дітям у віці від 3 до 14 років необхідно проводити третину своїх канікул в гостях у бабусі з дідусем.
Онуки здатні подарувати бабусі незабутню радість другої молодості. Спробуйте придумати для них спільне захоплення. Це може бути флористика, вишивання, живопис або навіть гімнастика. Об'єднані загальним хобі, вони стануть ближчими один до одного і поділяться цінним досвідом. А з такою підтримкою бабуся знову відчує себе молодою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)