Якщо підліток хоче піти з дому


Бажання здобути незалежність і розбіжності з батьками - дві основні причини відходу дітей з будинку. Постарайся не допустити цього!
Кількість безпритульних у нашій країні зростає з кожним роком. І, на жаль, 64% з них  це діти з цілком благополучних сімей. З будинку вони втекли з власної дурості, бажаючи довести батькам, що зможуть прожити без їхньої допомоги. А потім потрапили в погану компанію, і вулиця стала їхнім будинком ...
Не ігноруй!
«Я піду від вас, без мене вам напевно буде краще» - як часто можна почути від тінейджера подібну фразу. У більшості випадків батьки не звертають особливої ​​уваги на цей крик душі, сприймаючи його як юнацький максималізм. І даремно! Неможливо передбачити, зважитися чи підліток дійсно піти з дому.
Не варто також іронізувати з цього приводу. Можливо, ти вважаєш, що твої висловлювання в стилі «Раз вже ти все одно виходиш, то прихопи з собою сміття», знімуть напругу, але це не так. Твоя іронія ще більше уразливий підлітка, і він вирішить, що його не сприймають всерйоз. Так що, почувши тінейджерською попередження, ні в якому разі не ігноруй його. Цим дитина лише намагається сказати тобі, що його щось сильно хвилює і турбує.
З'ясуй причину
Перший крок - це відверта розмова з дитиною. Постарайся зрозуміти причину, по якій підліток хоче піти з дому. Можливо, йому не вистачає батьківської ласки і розуміння, а, може, йому треба їли постійні сварки між дорослими в родині. Іноді на цей серйозний вчинок дітей провокують їх друзі, мовляв «а не слабо тобі піти від батьків і стати незалежним, по-справжньому дорослою людиною? ..»
Будь поруч
Розібравшись з причинами, постарайся їх усунути. Безпрограшний варіант - це трохи свободи. Нехай підліток відчує, що йому довіряють і більше не сприймають як маленького. Дізнайся більше про її смаки і захоплення. Можливо, варто записати дитину в танцювальну студію або спортивну школу. Нові знайомства та зміна обстановки відвернуть тінейджера від нав'язливої ​​ідеї піти з дому, а також доведуть йому, що ти щиро цікавишся його життям.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)