Деруни з м'ясом

Приготування:
Почищену картоплю ( бажано велику ) натерти на тертці, додати 2 яйця, борошно і сіль – за смаком. 
М'ясо перекрутити через м’ясорубку поперчити, посолити.
На розігріту, змащену олією сковорідку наливаємо ложкою суміш, кладемо на середину м'ясо і зверху знову накриваємо картопляною масою. Обсмажуємо з обох сторін.
Смачного!

На замітку: Єдиним абсолютно необхідним компонентом дерунів є терта картопля. Інші інгредієнти додаються згідно традиції у даному регіоні, чи домашньому рецепту, що передається з покоління в покоління. Такими інгредієнтами є: ріпчаста цибуля, борошно, часник, яйця, сіль.
Приготування дерунів, звичайно, починається з тертя почищеної картоплі. Вона може тертися як на дрібній, так і на грубій терці, що впливає на смак та колір дерунів. З тертої картоплі зливається зайва рідина, потім треться і додається цибуля та сире яйце. Маса доводиться борошном до щільності густої сметани і смажиться на олії або смальці. За деякими рецептами деруни печуться або допікаються вже після обсмажування.
У деруни іноді клали начинку: у м'ясоїд — сир із сирим яйцем або січене м'ясо (варене або сире), у піст  — підсмажені на олії з цибулею гриби або просто підсмажену цибулю.
До столу деруни подаються зі сметаною, ряжанкою, сиром, шкварками чи соломахою. За традиційними народними рецептами іноді додавали білий сметанний соус із підсмаженою цибулею та грибами, заправлений підсмаженим борошном (запражку). Нерідко готові деруни (переважно без начинки) складали у макітру чи горщик, заливали сметаною і ставили у гарячу піч.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)