План-конспект уроку на тему "Різдво" (для дітей дошкільного віку)


Мета: Перевірка та закріплення отриманих знань.
Учитель запитує дітей, яке свято ми відзначатимемо незабаром і які подарунки діти готують своїм рідним. Далі вчитель пропонує дітям зустріти гостя: на фланелеграф прикріплюється малюнок із зображенням Санта Клауса.
Учитель запитує в дітей, чи знають вони чим відрізняється Санта Клаус від Діда Мороза і, в разі необхідності пояснює, що сани Санта Клауса запряжені некіньми, а оленями і що подарунки Санта Клаус складає дітям не під ялинку, а в черевички або в спеціальну " різдвяну панчоху ".

На фланелеграф прикріплюються наступні малюнки: колосок, трава, молоко, кістка та ін. Учитель пропонує дітям допомогти Санта Клаусу розподілити подарунки між тваринами. Діти прикріплюють картки із зображеннями тварин і птахів (курка, корова, кішка, собака та ін.) поряд із зазначеними вище картками і відповідають індивідуально: This present is for the cat.
Учитель запитує, без чого не обходиться жоден Новий Рік. На фланелеграф прикріплюється Ялинка. Дітям, поділеним на команди, пропонується прикрасити ялинку, прикріплюючи до неї по черзі кружечки кольорового паперу, на кожному з яких намальована тварина або птах (це ялинкові іграшки). При цьому діти називають зображену на кружечку тварину. Виграє та команда, яка прикріпила до ялинки більшу кількість "іграшок".
З'являється пальчикова лялька "Снігова Королева". Учитель пояснює, що вона прийшла, щоб зіпсувати нам свято. Вона зачарувала тварин. Щоб зняти чари, потрібно вгадати тварин по їх голосу (включається аудіозапис). Діти відгадують і називають тварин по-англійськи.
Учитель пояснює, що Снігова Королева вирішила подружитися з дітьми. Для цього потрібно розповісти їй про себе. Діти розповідають про себе по-англійськи.
На закінчення проводиться конкурс віршів. Кожна дитина повинна розповісти один улюблений вірш з усіх вивчених за рік, і Снігова Королева вручає йому (їй) приз-сніжинку.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)