Ідеальний педикюр для красивих ніжок


Красиві доглянуті ніжки — мрія кожної жінки. І якщо у Вас немає можливості часто відвідувати салон краси, скористайтеся нашими порадами.
SPA-процедури
Для початку зробіть теплу ванночку для ніг з содою, морською сіллю або відварами трав (наприклад, ромашкою, звіробоєм, календулою, кропивою або хвоєю). Через 20 хв сполосніть ноги прохолодною водою і обробіть шкіру стоп спочатку щіткою або пемзою, а потім скрабом. Він містить дрібні абразивні частки — подрібнені кісточки абрикосів, горіхів, річковий пісок.
Скрабування такими частками знімає з шкіри ороговілі тканини. Через 5-10 хв змийте скраб спочатку теплою водою, а потім холодною. Така контрастність зніме втому ніг і набряклість. А тепер скористайтеся спеціальною емульсією або кремом для пом'якшення кутикули. Потім дерев'яною паличкою відсуньте шкірку біля лунки кожного нігтя. Але не зрізайте, щоб не спровокувати запалення.
Інструменти
Без ножиць, щипчиків і спеціального набору пилок Вам не обійтися. Зверніть увагу на стан нігтів. Якщо їх поверхня рівна, не хвилеподібна, у Вас немає приводу для занепокоєння. Якщо ж навпаки, Вам допоможе полірувальник — м'яка двостороння пилочка. Сторона з великим абразивом призначена для первісної обробки, а сторона з дрібним напиленням — для шліфування. Потім підстрижіть нігті по прямій лінії, а куточки злегка закругліть пилкою. Тільки не перестарайтеся, щоб не допустити вростання нігтів.
Зволожуємо і захищаємо!
Рясно нанесіть на стопи зволожуючий крем з екстрактами фруктів або трав і енергійно втирайте його в шкіру. Справа в тому, що на шкірі стоп дуже мало сальних залоз, тому вона швидко сохне. Особливу увагу приділіть п'ятам, на них буде потрібно більше крему. І, звичайно, зробіть масаж: розімніть кожен пальчик і добряче розітріть п'яти.
Порада:
Раз на тиждень робіть маску для ніг. Змішайте 4 ст. л. густого кефіру, 100 г сиру (творога) і 1 ч. л. лимонного соку. Нанесіть на стопи і залиште на 20 хв. Залишки промокніть серветкою.
Художня майстерня
А ось тепер можна приступити до найкрасивішого етапу педикюру. Вставте між пальцями ніг ватні кульки або спеціальні роздільники, щоб не забруднити шкіру лаком, і починайте творити! Можна розмалювати нігті, прикрасити їх стразами, бісером або навіть пірсингом. До речі, згідно  з останніми модними тенденціями, не обов'язково, щоб колір нігтів на ногах і руках збігався. Головне, щоб він був у межах однієї кольорової гами (вишневий - рожевий, попелястий - небесно-блакитний). Словом, дотримуйтесь загальної гармонії кольору, як в одязі, взутті, так і в аксесуарах. Ну а якщо у Вас зовсім не залишилося часу на цей завершальний етап, покрийте нігті безбарвним базовим лаком. Вибирайте універсальний засіб, який і зволожує, і укріплює, і лікує нігтьову пластину.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)