Використання проектної методики на уроці англійської мови з дітьми дошкільного і молодшого шкільного віку

Урок іноземної мови з дітьми дошкільного віку передбачає використання нових освітніх технологій і, в цілому, вимагає творчого ставлення вчителя до процесу навчання. Це надає широкі можливості для використання проектних методик на заняттях.
У європейських мовах слово "проект" запозичене з латині: дієприкметник projectus означає "кинутий вперед", "виступаючий", "такий, що кидається в очі". Щодо уроку іноземної мови, проект - це спеціально організований вчителем і самостійно виконується учнями комплекс дій, що завершується створенням творчого продукту. Метод проектів, таким чином, це - сукупність навчально-пізнавальних прийомів, які дозволяють вирішувати ту чи іншу проблему в результаті самостійних дій дітей з обов'язковою презентацією результатів.
Наведемо кілька прикладів, як за допомогою проектної методики на уроці можна досягти відразу кількох цілей - розширити вокабуляр дітей, закріпити вивчений лексико-граматичний матеріал, створити на уроці атмосферу свята і прикрасити кабінет іноземної мови барвистими роботами дітей.

№1. My Favourites. Діти готують удома матеріал (вирізки з журналів, малюнки), що ілюструє їхні інтереси, захоплення і т. п. На уроці на аркушах кольорового паперу вони оформляють сторінки альбому, де кожен розповідає про те, що він любить (про улюблений колір, спорт, місто, і т. д.)


№2. Picture poem. Дітям пропонується намалювати малюнок-вірш, так щоб його форма була співзвучна зі змістом.  

№3. Washing Line. Діти малюють одяг, пишуть на своїх малюнках назви і потім розвішують одяг на мотузку з допомогою прищіпок.  


Роботу над проектами можна будувати в групах або індивідуально. Слід зазначити, що метод проектів допомагає дітям оволодіти цілим рядом таких компетенцій, як готовність працювати в колективі, брати на себе відповідальність за вибір, розділяти відповідальність з членами команди, аналізувати результати діяльності.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)