Що слід знати про фарби для волосся?

Минули вже ті часи, коли у нас вважалося, що фарбувати волосся потрібно лише для того, щоб приховати сивину. Адже колір волосся можна змінювати під настрій, під колір сукні, а не тільки у зв'язку з докорінними змінами у світогляді. Фарба для волосся - чарівна паличка, за допомогою якої можна створити ілюзію здорового волосся, з ділової жінки перетворитися на стильну, модну дівчину і навпаки.

По-перше, треба знати, що існують фарбники першого, другого і третього рівня.
Фарбники першого рівня - це добре відомі всім відтінкові засоби: пінки, гелі, шампуні і бальзами, які повністю змиваються після шостого-восьмого миття голови. Подібні засоби дуже хороші тим, що дозволяють експериментувати, не побоюючись за результат: зіпсувати волосся або отримати якийсь несподіваний колір, використовуючи відтінковий засоби, просто неможливо, як неможливо перетворитися з брюнетки в блондинку й навпаки.
Фарбники другого рівня - це так звані відтінкові або м'які фарби, що не містять аміаку, але з низьким процентним вмістом перекису водню. Такі фарби забарвлюють волосся тон в тон, а також на тон світліше або на тон темніше. Змиваються такі фарби через місяць-півтора. Вони ідеальні для тих, хто не хоче кардинально змінювати колір волосся, але хоче, щоб волосся блищало і мало більш насичений, інтенсивний відтінок. Навіть постійне використання таких фарб мінімально шкодить волоссю. Тому, якщо фарбуватися цими засобами в один і той же тон постійно, то пігмент накопичиться у волоссі і тоді панянкам залишається тільки час від часу підфарбовувати відросле волосся біля коріння.
Фарбники третього рівня - це стійкі фарби, що містять перекис водню. Бувають стійкі фарби, що містять 6, 9 і 12% перекису. Чим вищий цей відсоток, тим вищим є ступінь освітлення, тому засоби для блондування містять максимальну кількість перекису. Якщо потрібно освітлити волосся всього на два-три тони, краще використовувати фарби з дев'ятивідсотковим вмістом перекису. Шестивідсоткова перекис міститься в стійких фарбах темніших тонів і для зафарбовування сивини.

Трохи про шкоду...
Після фарбування волосся починає блищати не тому, що використання фарби якимось дивним чином виліковує волосся. Просто фарбники містять речовини, що відбивають світло, а спеціальні бальзами, які бувають у комплекті з фарбником, пригладжують лусочки волосяного стовбура, що теж сприяє кращому відображенню світла, а значить і появі блиску.
Іншими словами, фарби, звичайно, лікувальними властивостями не володіють, але і шкоди волоссю не завдають, якщо ними грамотно користуватися: не знебарвлювати, не висвітлювати волосся постійно, користуватися тільки якісними фарбами відомих фірм, які зарекомендували себе на ринку, чітко дотримуватися інструкції і користуватися спеціальним шампунями і бальзамами, призначеними для догляду за фарбованим волоссям.
Якщо жінка користується одним і тим же відтінком постійно, то їй не потрібно наносити фарбу кожного разу по всій довжині, достатньо лише підфарбовувати волосся біля коріння. У цьому випадку воно пошкоджується мінімально. Найсильніше пошкодження волосся відбувається, коли жінка постійно перефарбовує волосся стійкими фарбами.

І ще одна порада...

ЗНАЙДИ СВІЙ КОЛІР
Це, мабуть, ключове питання при виборі фарби. Як правило, змінюючи колір волосся, жінка підбирає новий відтінок, що гармонує з кольором очей. Однак, якщо очі невеликі або не дуже яскраві, слід орієнтуватися на тон шкіри. Якщо ви не хочете радитися з професіоналом, спробуйте керуватися наступними правилами.
Існує три основних кольори: синій, жовтий і червоний. Це базові кольори, змішуючи які виходять всі інші. Якщо нам потрібно підкреслити жовтий (світло-карі очі), то потрібно взяти колір, отриманий шляхом змішування синього і червоного, тобто фіолетовий (це будуть такі відтінки як «баклажан», «слива», «вишня», «бордо»).
Щоб підкреслити синій (наприклад, сині або блакитні очі), необхідно з'єднати жовтий з червоним. У результаті вийде помаранчевий. Звичайно, у всіх випадках мова йде не про чисті кольори, а про тони. Так, помаранчевий тон є у всіх відтінках міді. Отже, синьооким підуть усі відтінки мідного.
А ось зеленооким особам пасують всі відтінки червоного, зокрема, їм підходить «блондин» з відтінком червоного золота.
Крім того, при виборі кольору варто враховувати і те, що наприклад, попелястий колір пасує тільки дівчатам у віці від 18 до 21. Всі інші з попелястим відтінком будуть виглядати старшими за свої роки. Після 35 яскраво-червоний і чорний кольори будуть підкреслювати вік. А ось виглядати молодше допоможуть золотаві й мідні відтінки. Важливо й те, які цілі ви переслідуєте, перефарбовуючись. Добре це чи погано, але стереотипи свідомості мало змінилися за останні сто років. Тому, змінюючи колір волосся, треба враховувати і той ефект, який ви призведете на оточуючих. 
Тому, якщо вам хочеться, щоб у вас бачили товариську особу, - вибирайте руді відтінки. Якщо потрібно, що б вас «остерігалися», - сміливо ставайте брюнеткою. Якщо хочете завжди бути в центрі уваги подумайте, про те, щоб стати блондинкою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)