Фільм з Росії завоював головний приз на Лондонському кінофестивалі


Режиссер Алексей Попогребский на вручении главного приза на Лондонском фестивале
До Лондону фільм Попогребського
 завоював трьох срібних ведмедів у Берліні
У Лондоні кінокартина російського режисера Олексія Попогребського "Як я провів цим літом" завоювала головний приз.
 Історія про конфлікт двох метеорологів в Арктиці, яка в західному прокаті йде під назвою How I Ended This Summer, обійшла в Лондоні переможця Каннського кінофестивалю "Дядечко Бунмі, який пам'ятав свої минулі життя" таїландського режисера Апітчатпона Вірасетакуна.
Британська актриса Патрісія Кларксон, яка вручала Попогребському приз, сказала, що російський "фільм перевертає традиційний сюжет про боротьбу двох мисливців і піднімає [...] питання про життя і смерть, стійкість і людське співчуття".
У лютому 2010 року "Як я провів цим літом" отримав на Берлінському фестивалі премії за кращу операторську роботу та за кращу чоловічу роль.
Другий приз між собою поділили актори Сергій Пускепаліс і Григорій Добригін, які зіграли у фільмі Попогребського полярних дослідників.
Після Берлінале американський журнал Variety назвав стрічку Попогребського "приголомшливим дослідженням природи людської слабкості", а самого режисера - "одним з найяскравіших і талановитих режисерів з Росії, чиї фільми можуть бути з успіхом експортовані за кордон".
Всього в програмі Лондонського фестивалю було чотири повнометражні російські картини.
Окрім "Як я провів цим літом", це "Перемир'я" Світлани Проскуріної (лауреат сочинського "Кінотавра" цього року), "Вівсяники" Олексія Федорченка, з успіхом показані на недавніх фестивалях у Венеції і Торонто, і "Книга Майстрів" - перший російський фільм для знаменитої компанії Walt Disney.
Росіяни привезли також кілька мульфільмів: "Маша і ведмідь: перша зустріч" режисера Дениса Червяцова і "Другая" режисера Ганни Шепілової.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)