Любов онлайн: чи є майбутнє?


Романом в мережі зараз нікого не здивуєш: ні дівчину, ні дослідну жінку. Але чи можуть віртуальні відносини стати реальними? Любов це чи ілюзія?
За статистикою, кожна четверта українка хоча б раз знайомилася з чоловіком по Інтернету. Близько 50% таких романів закінчувалися нічим, 15% - дружбою, 10% - випадковим сексом. І тільки чверть (25%) таких знайомств переростали у серйозні стосунки.


Чудеса трапляються
Соціальні мережі дійсно зводять людей, які в житті не зустрілися б з ряду об'єктивних причин: вони з різних міст, можуть бути навіть з різних країн, у них може бути абсолютно різна сфера діяльності. В Інтернеті куди легше спілкуватися, ніж наживо, так як людина почуває себе легше і простіше. Саме тому знайомства онлайн стали так популярні в наш час: стрімкий ритм життя не залишає нам часу ходити в ресторани, гості, театри, прогулюватися в парку в пошуку своєї другої половинки.
Психологи кажуть, що Інтернет — порятунок для скромних або невпевнених у собі людей. Не бачачи співрозмовника наживо, вони можуть проявити себе з активної сторони і завоювати прихильність ще до першого побачення.
Онлайн обман
Перше побачення — це як лотерея: один раз із ста обов'язково пощастить. І, на жаль, багато користувачів сайтів знайомств настільки захоплюються віртуальним спілкуванням, що часом міняють свій образ до невпізнання. Ретушують свої знімки за допомогою спеціальних фоторедакторів, повідомляють неправдиві відомості про свій сімейний стан і професії в анкеті.
Також не забувай: сайти знайомств і соціальні мережі - це бізнес, який процвітає завдяки безлічі користувачів. Щоб «утримати» тебе на сайті, застосовуються різні хитрощі. Наприклад, з тобою познайомиться такий собі мачо, засипле тебе компліментами. Це триває місяць — два, але коли ти захочеш зустрітися, він ... зникне. Не тому, що ти йому вже не подобається, а тому, що мачо просто не існує! Його фото взяли з бази європейського модельного агентства, анкету вигадали, а листувався з тобою ... один з працівників сайту.
Якщо ти «зависла» ...
Інтернет-адикція - саме так називають психологи онлайн-залежність. Подібно наркотичній, людина при такій залежності відчуває «ломку», якщо не спілкується онлайн. Її дратують реальні люди, вона не хоче нічого бачити, крім монітора комп'ютера. Друзі, родичі, робота — все ігнорується. В епоху падіння моральних цінностей так хочеться втекти від реальності у вигаданий світ. Але практика показує: це не рятує. Так що, перш ніж заповнювати анкету на сайтах знайомств, добре подумай.
І не втрачай голови — реальна любов завжди краще віртуальної!
Пам'ятай: В онлайн-відносинах головне — не забувати про реальне життя. Тільки 25% знайомств в Інтернеті призводять до серйозних стосунків.
Думка психологів
Знайомства в Інтернеті - це дві сторони однієї медалі. Простоту віртуального спілкування не можна заперечувати, адже це можливість приховати якісь свої недоліки. Найчастіше люди показують так зване ідеальне «Я», яке дуже відрізняється від реального. Але от для чого потрібна неймовірна сміливість - так це для зустрічі.
Це великий ризик, тому що потрібно або підтримувати образ з Інтернету, або показати себе справжнього. Якщо говорити про причини знайомств в Інтернеті, то їх три: від нудьги, через низьку самооцінку або, навпаки, завищену. Саме від причин і залежить те, як же далі розвиватимуться відносини. Найголовніше - навчитися об'єктивно та адекватно сприймати себе, тоді й проблем ніяких не буде у відносинах, де б ви не познайомилися.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)