ОЗДОРОВЛЕННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ПОВІТРЯ І СОНЦЯ

Більшість офісних працювників уже засиділися на своїх робочих місцях і вже починають потихеньку обдумувати майбутню відпустку.
Одні хочуть провести літо активно, інші - просто повалятися на пляжі. Але мета у всіх одна: максимально відпочити і повернутися в місто свіжими, засмаглими, з блиском в очах.
Для цього скористайтесь геліо-і аеротерапією. Адже сонце і повітря споконвіку є головною підмогою оздоровлення.
Аеротерапія - а саме так називається лікування повітрям, приваблива тим, що може проводитися в будь-який час року. Згадайте, як пахне свіже повітря.

Чимось ніжним... Тому що воно є натуральним природним інгалятором, лікарі рекомендують проводити якомога більше часу за межами  задушливих квартир.

Цілющі повітряні ванни надають температурний і масажуючий ефекти, що сприяє швидкому загартовуванню організму. При цьому активізується обмін речовин, підвищуються захисні сили організму, поліпшується робота нервової системи.

У Японії існує повір'я: чим більше людина ходить роздягненою, тим довше вона проживе. Більше того, теорія знаходить своє підтвердження і серед медиків! Самим цілющим вважається лісове повітря з ефірними маслами.

Більшість спортивних майданчиків і прогулянкових доріжок в курортній зоні влаштовані в лісі. При такому променаді зміцнюються м'язи і серце, покращується дихання і, що дуже важливо, поліпшується настрій.

Крім того, відновлюються і підвищуються апетит, розумова і фізична працездатність, знижується накопичення в м'язах молочної кислоти.

Втім, ефективний і морський бриз, насичений аерозолями солей. Чистий, з майже повною відсутністю пилу і мікроорганізмів, він робить позитивний вплив при хронічних захворюваннях верхніх дихальних шляхів і легенів. Адже не дарма в стародавній Греції сухотним хворим рекомендували дихати морським повітрям!

Про цілющу силу сонячного світла відомо ще з античних часів. А як наука геліотерапія зародилася лише з початку 20 століття.

І тут-то з'ясувалося: сонячне випромінювання далеко не таке безневинне, як здається на перший погляд, і замість лікування можна заробити собі додаткові проблеми. Звичайно, загар робить людину привабливішою, але тільки в тому випадку, якщо сонячні промені використовувати правильно.

До того ж, засмага - це не що інше, як захисна реакція шкіри на шкідливу дію сонячного проміння, яке іноді веде до раку.

Сонячні ванни можуть бути корисні при захворюваннях шкіри, гострому світловому голодуванні. Косметичний ефект сонця можна перевірити на проблемній шкірі - промені очищають сальні залози, і їх функції відновлюються.

Повалятися на сонечку рекомендується і хворим на псоріаз - в цьому випадку випромінювання піде тільки на користь.

Але при геліотерапії, на жаль, набагато більше заборон. Категорично не можна засмагати людям з недостатністю кровообігу, гіпертонікам, хворим на цукровий діабет і з важкими захворюваннями легенів. Само собою, протипоказаний загар і при підвищеній чутливості до сонячних променів.

Гострий дефіцит ультрафіолету штовхає втомлених за зиму людей заповнювати нестачу тепла. Тут головне - почуття міри: не можна довгий час перебувати під прямими променями сонця, особливо в денний час, щоб не допустити перегріву, опіків шкіри і сонячних ударів. До того ж, тривале перебування на сонці сприяє появі ранніх зморшок.

Якщо все-таки хочеться вразити оточуючих шоколадним засмагою, слід виконувати прості правила. Перед прийомом сонячних ванн треба полежати в тіні, щоб адаптуватися, і тільки потім можна ненадовго вийти на сонці. І не забувайте про сонцезахисні засоби, які потрібно нанести на шкіру за півгодини до прийому сонячних ванн, а потім повторювати процедуру кожні 2 години і після купання.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)