11 речей, яким тебе забули навчити в школі

Білла Гейтса можна обожнювати або ненавидіти, але важко заперечити, що він неординарна і ясно мисляча людина. Тому для всіх, у кого є діти будь-якого віку, або хто сам ще в чомусь дитина, корисно буде дізнатися міркування містера Гейтса про життєві реалії. Він виклав свої думки в одній зі шкіл, куди його запросили виступити з промовою.




1) Життя несправедливе - змирись з цим фактом.

2) Світу наплювати на твоє самовідчуття та самоповагу. Світ чекає від тебе яких-небудь досягнень перед тим, як прийняти до уваги твоє почуття власної гідності.

3) Дуже малоймовірно, що тобі почнуть платити 40 тисяч в рік відразу після закінчення школи. Ти не станеш віце-президентом компанії, з лімузином і особистим шофером, поки ти не заслужиш цього.

4) Якщо ти думаєш, що твій вчитель строгий і вимогливий - почекай знайомства зі своїм босом. На відміну від вчителя, кар'єра боса залежить від того, як ти справляєшся зі своїми завданнями.

5) Обсмажувати бургери в Макдональдсі - не нижче твоєї гідності. Твої прадіди назвали б будь-яку - навіть таку  роботу гарним шансом.

6) Не поспішай звинувачувати у кожній своїй невдачі своїх батьків. Не ний і не носись зі своїми невдачами, вчися на них.

7) До твого народження твої батьки не були такими нудними і нецікавими людьми, якими вони здаються тобі зараз. Вони стали такими, заробляючи на твоє безтурботне дитинство, перучи твій одяг і слухаючи твою нескінченну балаканину про те, який ти класний. Тому перед тим, як вирушати рятувати ліси Амазонки від знищення жадібним поколінням твоїх батьків, спробуй для початку привести в порядок свою кімнату.

8) Твоя школа відмінила поділ на переможців і лузерів, життя - ні. У деяких школах припинили ставити погані оцінки, дозволили використовувати скільки завгодно спроб, щоб здати тест або відповісти на запитання... Це зовсім не схоже на те, що відбувається в житті.
9) Життя не розділене на семестри, літніх канікул в ньому не існує, і дуже мало роботодавців зацікавлені в допомозі тобі знайти своє власне «я». Тобі доведеться робити це в свій особистий час.

10) Не плутай реальне життя з тим, що показують по телебаченню. У житті людям доводиться більшу частину часу проводити не в кав'ярні, а на робочому місці.

11) Підтримуй добрі стосунки з очкариками-ботаніками. Швидше за все, один з них колись стане твоїм начальником.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)