Проблеми сучасної української молоді

Україна – молода держава, яка тільки нещодавно стала на новий шлях розвитку, населення її становить близько 46 млн. людей, серед яких третина – молодь, така ж нестійка та потребує допомоги з боку оточуючих, як і наша держава.
Ступивши на шлях особистого, самостійного життя, не залежного ні від кого, молодь стикається із першими проблемами та неприємностями. Вони приходять завжди неждано-негадано. І не звідти, звідки їх можна було б сподіватися.
Оскільки серед сучасної молоді є дуже багато студентів, які навчаються у різних вузах, то й проблеми виникають в соціальному плані. Нестача грошей для оплати навчання, слаборозвинена сітка вузів, здатних дати високий, світовий, європейський рівень освіти.
Сучасна молодь – наче губка. Адже вона дуже легко вбирає в себе все без перебору: погане і добре, корисне і шкідливе. Особливо негативно на неї впливають зарубіжні фільми, відео та нецензурщина, яка випливає з них. Молоді недосвідчені юнаки та дівчата вважають перегляд непристойних фільмів модним, сучасним і, звичайно, нормальним явищем, адже так роблять усі їхні іноземні однолітки. Але, на жаль, вони чомусь не розуміють тієї гіркої правди, не знають, що все це – фальшива брехня і обман. На їхній довірі заробляються шалені гроші, «брудні гроші» шоу-бізнесу. Колись були часи касет чи дисків на прокат, тепер схожі фільми, відео чи фото вільно доступні в інтернет-мережі. За кордоном рідко хто дивиться ці «непристойні» фільми, різні бойовики, фільми жахів, у яких ріками тече кров, скоюються жорстокі вбивства, насильства. Інтелігентні англійці, наприклад, цінують ту продукцію, яка є якісною, яка виховує в дусі патріотизму, миру, гідності, солідарності, толерантності.
Часи змінюються і люди змінюються з ними. Зараз сучасна молодь хоче встигнути все, пнеться вперед, хоче все на собі випробувати. Але ж у різних держав різний рівень розвитку. Тому тепер усе навпаки: не людина не встигає за розвитком держави, а держава за розвитком людини. І починають виникати різні соціальні проблеми, з якими стикаються не одні сучасні юнаки та дівчата. Це і проблема працевлаштування після закінчення вузу, і досконалість техніки та робочого обладнання, неполадки, з якими сучасна молодь не звикла працювати, недостатня заробітна плата, бо, як відомо, молоді люди завжди бажають, повеселитися, гарно, модно одягтися, спілкуватися з друзями за допомогою різних видів зв’язку (інтернету, суперсучасних «нафаршированих» мобільних телефонів).
Ще однією з найважливіших соціальних проблем сучасної молоді є проблема освіти. Як відомо, на різних підприємствах, в організаціях завжди бракує кваліфікованих, високоосвічених спеціалістів,які знають свою справу, роблять все необхідне, щоб економіка в нашій державі процвітала. Але більшість молодих людей не вважають «гроші» проблемою, бо за навчання заплатять їхні багаті татусі-бізнесмени, і вони всього за кілька «нещасних» доларових купюр куплять диплом про вищу освіту, і не один. Тому навіщо чесно вчитися? Над цим питанням треба задуматися усім високопоставленим представникам влади.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)