Етикетні кліше-привітання на англійській мові

Ми з вами поговоримо про те, як правильно писати вітальні листи, і в цьому нам допоможе знання основних кліше з даної тематики. Сподіваюся, ви знаєте, що використання кліше - це один з секретів успішного вивчення англійської мови. 
Вітальні листи, листівки, телеграми пишуться з різних приводів. Поздоровлення відсилаються, наприклад, з нагоди успішного завершення проекту, отримання нагороди, ювілею компанії, підвищення по службі, відходу у відставку, одруження, дня народження, народження дитини в сім'ї і т.п. 
Вітання можна почати з наступних фраз: 
It was a great pleasure to learn about (your appointment, success, etc.) - Було надзвичайно приємно дізнатися про (ваше призначення, успіх і т.п.) 
May we express our best wishes - Дозвольте висловити наші найкращі побажання. 
We would like to express the very best wishes - Ми хочемо висловити наші найкращі побажання. 
We think that you deserve this reward - Ми вважаємо, що Ви заслуговуєте цю нагороду. 
We would like to say that we are so happy to learn the news about ... - Хочеться відзначити, що ми раді дізнатися про .... 
We were so delighted to read in the local newspaper that you had received - Нам було дуже приємно дізнатися з місцевої газети, що Ви отримали .... 
We want to express our pleasure on hearing of your ... - Ми хочемо висловити задоволення, дізнавшись про Ваш ... 
May we congratulate you on ... - Дозвольте привітати Вас з ... 
We were so pleased to hear about your (promotion, success, etc.) - Було дуже приємно дізнатися про Ваше (підвищення, успіх тощо) 
We are so glad that you ... - Ми такі раді, що Ви ... 
************
При складанні вітання з різдвяними святами корисними можуть виявитися наступні фрази: 
One of pleasures of the Christmas Season is the opportunity to extend cordial greetings to those whose friendship we value so highly. - Одним із приємних моментів різдвяних свят є можливість висловити сердечні побажання тим, чию дружбу ми так високо цінуємо. 
May you have a bright and prosperous New Year filled with all good blessings. - Бажаємо Вам у Новому році радості, процвітання і благополуччя. 
**************
Однак, якщо вам захочеться від душі привітати свого колегу з підвищенням, зверніть особливу увагу на такі вирази: 
I wish to extend warmest congratulations on your promotion to ... - Я хочу висловити найтепліші побажання з нагоди Вашого призначення на посаду ... 
I can think of no one who is better qualified for this important position. - Я вважаю, що за своєю кваліфікацією, Ви є найбільш відповідною кандидатурою на цю важливу посаду. 
I wish you all the success you deserve in your new position. - Я бажаю Вам усіляких успіхів у роботі на новій посаді. 
Ну ось, мабуть, і все, мої дорогі читачі. Сподіваюся, що дана стаття надихне вас написати побільше вітальних листів ... а, отже, і зробити приємне більшій кількості людей.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)