РЕЦЕПТ ІДЕАЛЬНОГО РАНКУ

Всіх людей можна умовно розділити на дві групи. 
До першої входять ті щасливці, для яких ранок завжди добрий. Навіть якщо за вікном ллє, як з відра, а на роботі має бути довга і наполеглива боротьба за видатні трудові показники. 
Другу групу складають люди, яких марно вітати побажанням доброго ранку: ця частина доби у них завжди забарвлена ​​в сірі тони і приправлена ​​хорошою порцією меланхолії. Наш настрій в ранковий час - дуже важлива річ. Адже від нього багато в чому залежить, яким буде день. Чим побалувати себе після пробудження, як зарядитися енергією для майбутніх справ?
Перший доданок правильного ранку - це правильне пробудження. Більшість з нас прокидається по дзвінку будильника. Відчуття при цьому не найприємніше: немов тебе безцеремонно вирвали з солодкого стану сну і намагаються змусити твої ноги йти у ванну, а голову - працювати. Набагато природнішим є пробудження добровільно. Організм сам знає, під час якої фази сну краще почати перехід до активності, щоб потім не ходити весь день з важкою головою. Незалежно від того, як рано ви встаєте, можна привчити себе прокидатися без допомоги будильника. Для цього потрібно:
- Вставати в один і той же час;
- Дати організму можливість спати стільки, скільки потрібно.
Тобто, якщо необхідно прокинутися о шостій, то лягти спати бажано в десять-одинадцять. Тут можна заперечити: а що, якщо немає можливості лягати так рано? Запас часу, який ми намагаємося виграти пізнім відходом до сну, з лишком компенсується енергією, яку нам дасть сон нормальної тривалості. Нормально виспалися - прокинулися без відчуття липкої вати в голові - продуктивно провели день з хорошим самопочуттям - все встигли, і не потрібно вкладатися спати після опівночі. Такий ланцюжок є чудовою альтернативою виснажливій боротьбі із самим собою і з часом, який постійно, невідомо куди зникає.

Ранкову зарядку не даремно називають зарядкою: вона повинна допомогти нам досягти певного тонусу для денних звершень. Хтось черпає енергію в ранкових пробіжках, більшості ж достатньо зробити кілька простих вправ: десять присідань, декілька махів ногами і руками, обертання головою, повороти тулубом вправо-вліво. Помилково вважати, що ранкова зарядка схожа на повноцінне тренування. Вона не повинна вимагати більших зусиль, всі рухи повинні приносити задоволення. Ви можете зробити зарядку, не встаючи з ліжка. Як тільки остаточно прокинетеся, потягніться всім тілом солодко-солодко, потягніться руками вгору, відчуйте, як розтягується хребет. Лежачи на спині, підніміть ноги 10 разів до прямого кута з тулубом, прямі або трохи зігнуті в колінах. Катайтеся на уявному велосипеді. Напишіть зімкнутими ногами в повітрі цифри (кращої вправи для нижнього пресу людство ще не придумало).

Душ: теплий чи холодний? Прихильники загартовування відповіли б: звичайно, холодний! У літню пору прохолодна вода приємна, а що накажете робити взимку? Якщо хочете приєднатися до прихильників загартовування, робити це потрібно поступово. Приводити себе в тонус холодним обливанням - насильство для організму. Краще, якщо вода буде прохолодною. Це і для судин корисно, і для шкіри, і для загального тонусу. Згодом спробуйте знижувати температуру води на градус, але обов'язково до рівня, який вам комфортний.

Для багатьох з нас чашка кави вранці - улюблений ритуал, відмовитися від якого означало б зрадити самому собі. На захист кавоманів можна сказати, що кава дійсно може підвищити працездатність, зняти втому і стимулювати розумову діяльність. За все це відповідає кофеїн, який покращує кровопостачання головного мозку. Однак дієтологи не рекомендують пити каву натщесерце, оскільки в цьому випадку він практично «відключає» мозок. Цим можна пояснити той факт, що деякі після випитої зранку чашки кави засинають, а не навпаки.

Буде чудово, якщо ваш ранок буде не метушливим, з біганиною і поглядуваннями на годинник кожні п'ять хвилин (чи я не спізнююся ?), а врівноваженим, наповненим упевненістю в тому, що день складеться так, як ви хочете. Постарайтеся зранку взяти динамічний, але спокійний життєвий темп, і нехай весь ваш день буде світлим і продуктивним.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)