Рослини проти антибіотиків


Виявляється, рослини можуть ефективно замінити антибіотики! Причому деякі з них здатні вбивати і хвороботворні бактерії, і віруси.

Ромашка знімає біль
Ця цілюща рослина, крім бактерицидної дії, надає протизапальний, антисептичний, болезаспокійливий, седативний, протисудомний і жовчогінний ефект. А ефірне масло ромашки дезінфікує, має потогінний ефект, послаблює запальні процеси, нормалізує функцію шлунково-кишкового тракту (ШКТ), розширює судини головного мозку, збуджуючи діє на центральну нервову систему: збільшується частота серцевих скороченні, дихальних ритмів і т. д.

Часник лікує гіпертонію
Встановлено, що завдяки наявності фітонцидів та інших корисних речовин, часник пригнічує дію на різні види мікробів, гальмує розмноження бактерій, нижчих грибів і мікроорганізмів. Часник застосовують при захворюваннях шлунково-кишкового тракту (при атонії кишечника, коліті, ентериті, дизентерії, метеоризмі), він сприяє розвитку корисної мікрофлори кишечника. Часник ефективний і при лікуванні гіпертонії, і атеросклерозу. А згідно з останніми дослідженнями, він гальмує розвиток ракових клітин.

Ехінацея підвищує імунітет
Унікальність рослини в тому, що цілющі речовини, якими вона буяє, підсилюють лікувальну дію один одного. Екстракт ехінацеї пригнічує ріст і розмноження стрептокока, стафілокока, кишкової палички, вірусів грипу, герпесу і стоматитів. На сьогоднішній день ця рослина вважається одним з кращих природних препаратів, що зміцнюють імунітет.



Календула впорається з хворобами!
Експериментальними дослідженнями встановлено, що препарати календули мають протизапальну і дезінфікуючу дію, нормалізують артеріальний тиск, а також мають бактерицидну властивість відносно ряду збудників, особливо стафілококів і стрептококів.

Поради:

Чай проти стресу
За дослідженнями британських вчених, чай краще за всякі ліки позбавляє від стресу. Фахівці впевнені: гарячий напій несе розраду, яке так необхідно, коли людина переживає.

Томати покращують зір
Хочеш зберегти зір і попередити вікові зміни в сітківці очей? Регулярно їж помідори і пий свіжовичавлений сік.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)