Вивчаємо іноземну мову

У сучасному світі знання іноземної мови - це великий плюс. На сьогоднішній день батьки починають все частіше навчати дітей іноземної мови з раннього віку (з трьох років). Нерідко вони ставлять питання про те, як же необхідно навчати дітей раннього віку іноземної мови?
Мабуть, слід почати з більш загального питання: як навчають дітей раннього віку? Ви напевно чули про те, що для маленьких дітей найефективнішим методом навчання є гра, і це дійсно так. Діти дошкільного віку найкраще засвоюють нову інформацію саме в процесі гри, коли відсутня будь-яка напруга. 
Наведемо приклад: для того, щоб покращити математичні навички та навички з читання, дитині необхідно мати чітке уявлення про причинно-наслідкові відносини. Для того, щоб навчитися розуміти суть оповідань, дитина повинна усвідомити, що одна подія неодмінно змінює (ініціює) іншу. Для того, щоб зрозуміти концепцію математики, наприклад, додавання, дитина повинна зрозуміти, що сума, отримана при додаванні, повинна бути неодмінно більшою за кожну окрему цифру. Більшість дітей до п'яти років не має чіткого уявлення про те, що «якщо зараз відбувається те-то і те-то, отже, далі станеться те-то і те-то». Саме тому в навчанні дітей до 5 років слід використовувати всілякі предмети, якими дитина могла б маніпулювати. 
Дуже важливо також відзначити той факт, що діти до 5 років краще засвоюють нову інформацію в процесі взаємодії з іншими, особливо, з дорослими. Звідси випливає, що самостійне навчання дитини (перегляд пізнавальних програм по телебаченню, прослуховування касети з вимовою іноземних слів або перегляд диска з програмою самонавчання іноземної мови на комп'ютері) менш ефективні, ніж вивчення іноземної мови через реальне спілкування або гру разом з дорослими. Ніякі комп'ютерні програми з самостійного вивчення іноземної мови без допомоги з боку батьків, які можуть поділитися своїм практичним досвідом, допомогти правильно закріпити вимову слів, запам'ятати їх значення (шляхом повторення), не принесуть значних результатів. 
Почніть вивчення іноземної мови з того, що просто вказуйте дитині на навколишні предмети і називайте їх іноземною мовою, повторюючи назву іноземною кілька разів. Постарайтеся спочатку називати предмети рідною мовою, а потім іноземною і навпаки. Даний метод вивчення слів Ви можете застосовувати і під час прогулянки з дитиною по парку, і під час гри в пісочниці, і під час годування. Коли Ваша дитина вивчить певний набір слів, пробуйте вже вчити окремі фрази з 2-3 слів. Для закріплення правильної вимови слів не завадять і аудіокасети, однак і в цьому випадку намагайтеся прослуховувати їх разом з дитиною і разом з нею повторювати вимову. Стануть у нагоді невеликі вірші і короткі пісеньки для вивчення фраз і закріплення вимови, оскільки вони завдяки римі краще запам'ятовуються, ніж окремі слова. 
В ході навчання можна також використовувати словник з ілюстраціями. В даному випадку ви можете показувати на предмет, називати його на іноземній мові і говорити про цей предмет (вводячи нові слова на іноземній, пов'язані з даним предметом: наприклад, ось це м'яч (ball), він синього кольору, синій англійською звучить так -то і так-то). 
Ви поступово можете також почати коментувати прості дії дитини на іноземній мові, повторюючи їх кілька разів (наприклад, Катя зараз їсть, малює, грає з лялькою і т.д.). 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)