Мій рідний край

Нема краю, щоб милішим був за наш.
Все, що серцю треба, є в нас на землі.
Т. Масенко

Україна, рідний край, батьківщина… Як часто ми вживаємо ці слова, але не задумуємося над істинним їхнім значенням, не цінуємо того, що в нас є. Адже ми живемо тут, щодня бачимо «усміхнене» любе сонечко, ласкаві хмаринки, українське чисте небо, безмежні лани, українські степи. І досить часто це набридає, тому хочеться поїхати кудись за кордон, побачити інший «світ». І ми помиляємося. Бо є люди, які тільки уві сні та в уяві можуть побачити рідну землю, рідну природу. Це канадські громадяни українського походження, зарубіжні українці, тобто українська діаспора, корені якої розкидані по всій Україні, сягають і нашого рідного міста.
Місто Миколаїв Львівської області і навколишні землі мають мальовничу природу, славну історію та не менш цікаве сьогодення. 
Багато інтелігенції та славетних людей, видатних діячів культури і мистецтва, якими славиться наш край вже давно, виїхала за кордон з об’єктивних причин. Але всі вони і досі зберігають міцне почуття своєї етнічної приналежності,пишаються рідною культурою. Тому одним з найважливіших напрямків поглиблення зв’язків зарубіжних українців з Україною є сфера національно-культурного розвитку.
Українці-емігранти часто приїжджають, щоб побачити свою Батьківщину чи відвідати могили своїх предків. А привітні жителі нашого краю завжди раді гостям, хоча й іноземним, проте рідним по крові. Вони із задоволенням приймають гостей у своїх сім’ях, дозволяють ночувати і, взагалі, стараються надати їм якнайкращі умови для проживання. Також допомагають їм при необхідності у духовній сфері, залучають до національно-культурного життя на етнічних землях, надають кваліфіковану допомогу.
На території нашого міста і його району розташовані пам’ятки історії, культури і природи, які охороняються державою і відомі навіть за її межами. Це також різні музеї, Народні доми («Просвіти»), які наші зарубіжні гості відвідують з цікавістю і великим захопленням. Ці пам’ятки справляють настільки позитивні враження на іноземців, що ті починають вивчати українську мову, музику, історію, хореографію, гуманітарні та мистецькі науки.
І повертаються громадяни українського походження до себе в закордонні домівки з величезними неповторними враженнями; дехто з них навіть і не хоче повертатися, так запала їм в душу обдарованість українського народу, чудова природа, та й взагалі – Україна у всій своїй красі, простоті і щирості.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)