ДИТЯЧА КУХНЯ. СМАЧНО ТА КОРИСНО!

Кожній мамі хочеться, щоб її малюк з апетитом з'їдав кашки і супчики, при цьому швидко ріс і гарно набирав вагу. Але як досягти цього? Як навчитися готувати корисну і смачну їжу?
Щоб страви для малюка виходили смачними і корисними, по-перше, приготування їжі повинне приносити тобі радість.Твої емоції дуже важливі для появи істинних кулінарних шедеврів. По-друге, тобі необхідно засвоїти кілька простих правил приготування їжі і ознайомитися з перевагами і недоліками основних способів теплової обробки продуктів:варіння,випікання,готування на пару чи на грилі. А далі справа за малюком! Не сумнівайся, твоя крихітка з задоволенням спустошить тарілочку з супчиком чи кашкою і подякує тобі за старання задоволеною усмішкою.

ВАРИМО
Відварні продукти легко перетравлюються і засвоюються організмом, тому ідеально підходять для дитячого харчування. Величезне значення має те, в яку воду ти опускаєш продукти: в холодну чи гарячу (киплячу). Якщо хочеш, щоб суп вийшов ароматним і зберіг максимум вітамінів,кидай у киплячу воду. Щодо м'яса, то його рекомендується також опускати лише в киплячу воду - воно буде м'якшим і смачнішим.

ГОТУЄМО НА ПОВІЛЬНОМУ ВОГНІ
Це означає, що необхідно постійно підтримувати температуру води на межі кипіння.Дочекавшись, коли вода закипить, опусти в неї продукт і зменши вогонь. Так вариться рис, свіжа і морожена риба,квасоля,горох,сушені овочі,яйця в "мішечок".

НА ПАРУ 
Використовуй для цього каструлю або металеве ситечко, яке в неї вкладається. Сито не повинне торкатися з водою. під час приготування каструля обов'язково повинна бути закрита кришкою. Солити страву рекомендується лише в готовому вигляді. Їжа, приготована на пару, зберігає більшу кількість вітамінів і мінеральних солей і має багатший,насиченіший смак.

ПОРАДА: На пару також можна розігрівати вареники, пельмені, рис,овочі.

НА ВОДЯНІЙ БАНІ
Маленьку каструльку або миску опусти в велику каструлю, в якій кипить вода. Рівень води повинен досягати 2/3 розміру посуду, в якому готується їжа. Ця методика використовується для приготування соусів, кремів, підлив. Також дуже зручно розтоплювати на водяній бані шоколад для домашньої випічки.
ПОРАДА: На водяній бані рекомендується готувати трав'яні відвари.
Наприклад, 
ПУДИНГ З ПЕЧІНКИ
Для його приготування знадобиться: 100 г телячої печінки, 2 шматки білого хліба, зелень,1 яйце,1 ст. ложка молока, сіль

Печінку помити (можна вимочити в молоці), і пропустити через м'ясорубку (або збити в блендері). Хліб без скоринки намочити в молоці,віджати,змішати з печінкою.Посолити,додати зелень і жовток. Білок збити і обережно ввести в масу. Формочку змастити маслом, викласти пудинг,накрити фольгою,а потім кришкою.Поставити на водяну баню, готувати протягом 1 години.

В СКОРОВАРЦІ
Приготування їжі під тиском потребує втричі менше часу, ніж традиційними способами.Особливість цього приладу в тому, що вода в ньому досягає більш високої температури (110-120ºC). Звичайно, скороварка - достатньо дорога річ, але така покупка себе оправдає. Скороварка ідеально підходить для приготування мяса та овочей. А якщо використовувати відразу кілька її ємкостей, в ній можна готувати одночасно різні страви,економлячи при цьому час.

ТУШКУЄМО
Тушковане м'ясо можна давати дитині вже на другому році життя. Спочатку трошки обсмаж його на сковороді, а потім потушкуй в невеликій в невеликій кількості рідини  - так воно вийде  м'яким і ніжним. Не забувай при необхідності додавати воду,щоб страва не пригоріла.
ПОРАДА: Краще тушкувати продукти в каструлі, яку можна поставити в духовку.Там температура розподіляється рівномірніше.

ПЕЧЕМО
Запечене дрібно порізане м'ясо сподобається навіть річному малюку. Запечену рибу можна запропонувати малюку після року, а домашні пироги і бісквіти - з 9 місяців.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як замовити їжу і напої по-англійськи?

Ввічливі прохання англійською мовою

Сценарій Новорічної казки на англійській мові (початкова школа)